Refleksjon: Digital økonomi, blogg og nettverk
Refleksjon: Digital økonomi, blogg og nettverk

Refleksjon: Digital økonomi, blogg og nettverk

Første del av emnet digital markedsføring er nå over og jeg skriver eksamen om digital økonomi og med det ønsker jeg å reflektere litt rundt hva jeg har lært og hvilke konsekvenser digital økonomi har for samfunnsutviklingen.

Undervisning og muliggjørende teknologier

Først vil jeg trekke frem teamet av forelesere som har gjort emnet interessant, spennende og lærerikt til tross for utfordringene koronasituasjonen har gitt oss. Semesteret startet med et lite håp om stedsbasert undervisning på campus og ikke bare digitale forelesninger, men smittesituasjonen har gjort det uaktuelt. Derfor vil jeg gjerne trekke frem foreleser Arne Krokan som har gjort mye ut av zoom forelesningene. Arne har gjort emnet spennende med blant annet kreativ bruk av greenscreen og undervisningsverktøy som Mentimeter og Wonder.me. Jeg vil også trekke frem Marius Vetaas Thomassen og studentassistenene som har hatt ukentlig Q&A sessions hvor vi studenter har kunnet spørre om alt mellom himmel og jord over en lav sko. Marianne Hagelias foredrag om digital studieteknikk har også vært et lyspunkt i semesteret så langt.

Foreleserne har inspirert til hard jobbing uke etter uke. Jeg har fått utvidet komfortsonen min ved å opprette en blogg, tørre å ha kamera på under forelesninger og mye mer! Vi har hatt frister og innleveringer hver uke noe som har pushet meg til å jobbe oftere og jevnere enn jeg gjorde før. Etter en måned med emnet har jeg lært mye og fått en god forståelse av faget og alle temaene vi har hatt om.

Arne Krokan har fortalt mye om muliggjørende teknologier, som kunstig intelligens, AR og VR. Arne har åpnet mine øyne for mange teknologier som jeg tror vil ha stor betydning både for meg personlig og i Norge generelt. 3D printing, AI og blokkjeder er noe jeg fant spesielt interessant og gleder meg til å følge utviklingen i teknologien videre.

Blogg og nettverk

Denne faglige bloggen er noe Arne også har åpnet mine øyne for. Før semesterstart tenkte jeg at blogg er bare noe for såkalte rosabloggere, men Arne har vist at en personlig faglig blogg kan gi spennende muligheter og en unik læringsmulighet. Bloggen har tvunget meg til å få en dypere innsikt i temaene vi lærer om og har gitt meg en dypere forståelse. Blogging er noe jeg kan anbefale alle å gjøre. Det er heller ikke vanskelig å komme i gang. Med programvaren WordPress blir blogging lekende lett.

digital studieteknikk
«Hjemmekontoret»

Viktigheten av å bygge et personlig nettverk er også noe jeg har lært. Det å aktivt engasjere seg og dele interessante innlegg på LinkedIn og andre sosiale medier er en viktig del av dette. Gjennom deling av blogginnlegg har jeg utvidet mitt nettverk og samtidig fått trafikk inn til min blogg.

Avslutningsvis vil jeg trekke frem de resterende foreleserne Cecilie Staude, Karl Philip Lund og Marius Vetaas Thomassen. Jeg gleder meg til å følge deres forelesninger, samt utvikle meg selv og lære enda mer. Bloggen blir også videre et godt verktøy for videre læring.

/Sivert

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.